De nieuwe Arnhem Business is uit! De vierde editie van dit jaar staat weer boordevol inspirerende ondernemersverhalen uit de regio Arnhem. Met op de cover dit keer Allard Dijkstra van Atama Solar Energy.

“Uw partner in zonne-energie” – Lees de coverstory op de website van Arnhem Business.

Verder in deze editie:

Onze energierekening gaat omhoog, want de CO2-uitstoot moet omlaag. Maar daarmee is de spreekwoordelijke kous niet af. Sterker nog, dan begint het pas! En een paar warme sokken is geen overbodige luxe met die stijgende energierekening. Dat de CO2-uitstoot drastisch naar beneden moet, is voor de meeste Nederlanders wel duidelijk, maar tegelijk een veel te abstract doel.

De Noorse psycholoog Per Espen Stoknes, auteur van het boek ‘What We Think About (When We Try Not To Think About) Global Warming’ verklaart wat er dan vaak gebeurt: ‘Het enerzijds weten dat er iets aan de hand is, maar er anderzijds niks aan (kunnen) doen leidt tot een innerlijk conflict, ook wel cognitieve dissonantie genoemd. Dit effect treedt op wanneer gedrag, emotie en cognitie (kennis) niet op één lijn liggen, en is een van de belangrijkste redenen dat veel mensen klimaatverandering negeren, bagatelliseren, of ontkennen.’

Om een breder draagvlak voor de energietransitie te creëren, is het belangrijk om het te koppelen aan andere, urgente en vooral concréte problemen die samenhangen met de huidige, op fossiele brandstoffen gebaseerde energievoorziening. Editie 4 belicht hoe ondernemers hiermee omgaan.

Zo huldigt zonnepaneleninstallateur Atama Solar Energy de filosofie ‘jong geleerd is oud gedaan’ als het gaat om het voor iedereen bereikbaar maken van duurzame manieren van energieopwekking. Blijkt dit streven daadwerkelijk effectief, dan zal een volgende generatie het ook overnemen. “Duurzaamheid moet iets vanzelfsprekends worden in onze maatschappij”, aldus Atema Solar Energy.

Laten we energietransitie samen concreet maken!

Verder in deze editie ook aandacht voor een aantal populaire events, georganiseerd door RAN Media: de Arnhem Business borrel, RAN Business Ontmoet, de autorally, haringparty’s en de golfcompetitie.

Lees Arnhem Business 04-2019

Arnhem Business 04-2019 valt vrijdag 19 april regionaal op de mat en is tevens online te lezen via ISSUU.

> Blader online

> Bekijk foto’s van de bladpresentatie